sιтι нαנαя zαιηυ∂∂ιη;


Disclaimer


"SHINee is back"
Hello! Welcome to my blog. I don't know what to wrote here, so I wrote this bunch of crap. My nickname is JJ. Stands for Jaja. I'm a 2012 PMR victim. Pray me for 8As. Amin.


iTweetCrap


Favicon for Blogskin
Saturday, October 29, 2011 | Written by : Jaja | 8 comments

Assalammualaikum + annyeong, chingu :)

\Bismillahirrahmanirrahim/ Shoo, morning fellas :) Sorry kalau korang bace neh tgh time petang or malam. Tapi Jaja tulis entry neh waktu pagi. So, suke hati Jaja lah nak kate good morning/afternoon/night and etc. Okay, ape aku merepek aku pon tk tau -.- Tau tak, patotnye hari neh Jaja tengok paling2 ade 0 lah submissions sebab semalam Jaja dah buat tuto, skali pagi neh Jaja tengok ade 4 submissions. Dan Jaja hanya pilih 1. Yang lain Jaja delete ~~~ Tutorial pagi ini ialah cara memasang Favicon for Blogskin yang direquest oleh Atierah. Agak unik URL blog dia, hoho. Tutorials ini, Jaja ikut cara Jaja letak favicon. Kalau tk menjadi, sorry :) Cubelah dulu mane tau jadi, kenn? ^^ Ooyeah, untuk pengguna blogskin atau classic templates sahaja . Now, leggo and make it.

1. Dashboard -> Template -> Edit HTML
2. Tekan CTRL+F and search for code neh : </title>
3. Copy code dekat bawah neh :

<link rel="shortcut icon" href="URL FAVICON KORANG" />

3. Paste kan code tadi dkt bawah code </title> tu.
4. Preview then save ~~~
  • Yang Jaja boldkan tu, korang boleh baca, kan? So, korang buatlah seperti yang tertera di situ :)
Okayy, finish. Jaja terfikir nak ubah blog neh. Acano? Boleh? ^^


Older Post » | Newer Post «


Home Follow Click